Vandaag aan het woord: onze advocaat-mediator Petra den Hollander

“Binnen Life-events ben ik aangesloten als advocaat en mediator voor met name zaken rondom een scheiding, maar ook bij arbeidsconflicten. In plaats van dat ik direct de weg naar de rechtbank kies, focus ik mij de laatste tijd steeds meer op mediation en het in gezamenlijke overleg met (de advocaat van) de andere partij oplossen van conflicten.

Daarbij besteed ik veel aandacht aan het psychosociale stuk: welke onderliggende emoties spelen er, hoe verloopt de communicatie tussen partijen, hoe maken partijen ruzie? Op basis hiervan bied ik op maat begeleiding en tools aan om bijvoorbeeld de emoties te verwerken en de communicatie te verbeteren.
Ik geloof namelijk dat als daaraan eerst aandacht wordt besteed het in overleg oplossen van het conflict veel makkelijker wordt en er ook duurzame oplossingen gevonden kunnen worden.

In dat verband vind ik het ook een meerwaarde om met de partners van Life-events, zoals de notaris, hypotheekadviseur, verzekeringsadviseur of accountant, te kunnen samenwerken en mijn klanten zo nog meer service en kwaliteit te kunnen bieden.

Om te komen waar ik nu ben, heb ik in de afgelopen periode mijn kennis en vaardigheden uitgebreid door onder meer een opleiding tot Scheidingscoach en een masterclass Systemisch Coachen te volgen. Op korte termijn wil ik mij ook meer gaan focussen op begeleiding voor de periode nà de scheiding. Dan begint het eigenlijk pas echt voor de gescheiden partners: in de praktijk blijkt dat het communiceren met elkaar over de kinderen en het gezamenlijk opvoeden van de kinderen een echte uitdaging is. Tijdens gezamelijke mediationgesprekken of individuele coachingsgesprekken kan ik de gescheiden partners hierbij begeleiden en hen helpen het collega-ouderschap beter vorm te geven.”.

Meer weten over Petra den Hollander, kijk dan op haar website: https://www.advocatenpraktijkdenhollander.nl/ .