Arbeidsrecht

Vrijwel ieder jaar verandert er wel iets aangaande het arbeidsrecht. Afgelopen jaren is er zelfs vrij veel veranderd. Waar heb je recht op als je ontslagen wordt en kan je überhaupt zo maar ontslagen worden? Wanneer heb je recht op een vast contract? En voor hoelang kan je een WW-uitkering ontvangen na ontslag? Kortom, te veel regels om zelf allemaal bij te houden, daarom doen wij dit voor je.

Veranderen van baan

Bij het aangaan van een nieuwe baan kunnen er een aantal belangrijke zaken veranderen. Denk hierbij voorbeeld aan de pensioenregeling. Deze kan bij de nieuwe werkgever inhoudelijk anders zijn dan de regeling bij de vorige werkgever. Ook kan de nieuwe werkgever de regeling omtrent arbeidsongeschiktheid anders hebben geregeld. Voordat je van baan verandert, is het goed om eerst met een financieel adviseur te spreken.

Verlof

De meest bekende vorm van verlof is zwangerschapsverlof, maar tegenwoordig kennen we in Nederland veel meer vormen van verlof. Het is niet alleen goed om te weten op welke vorm van verlof je een beroep kan doen, maar het is ook goed om te weten hoe de eventuele doorbetaling is geregeld tijdens dit verlof. En wat als je ziek wordt tijdens het opgenomen verlof? Ook hier kan een financieel adviseur je veel meer over vertellen.