Het aantal ondernemers in ons land stijgt alleen maar verder door. Nieuwe ondernemers zien een gat in de markt, denken als ondernemer meer te kunnen gaan verdienen of zijn gedwongen zelfstandig te gaan werken na het faillissement van een werkgever. Er zijn zoveel redenen om een eigen bedrijf te starten. Financieel komt hier veel bij kijken, daarom is het goed om een specialist in te schakelen die je helpt bij de start van jouw bedrijf.

Samenwerking van de accountant en de financieel adviseur

De vakgebieden van de accountant en de financieel adviseur overlappen elkaar deels en aangezien zij dezelfde taal spreken is het goed om hen beiden op te nemen in jouw financiele team. Het is overigens niet altijd noodzakelijk een registeraccountant aan te stellen, in veel gevallen kunt u volstaan met een administrateur of boekhouder.

Ondernemer

Welke rechtsvorm kies je voor je bedrijf? En welke gevolgen heeft de gekozen rechtsvorm voor je? Er zijn verschillende mogelijkheden met daarbij de verschillende voor – en nadelen. De financieel adviseur kan je zowel juridisch als financieel hierover adviseren.

Personeel

Het bedrijf groeit en je kiest ervoor om personeel aan te gaan nemen. Welke rechten en plichten heb je als werkgever?  Ook kan je bedenken of je zelf medewerkers in loondienst wilt nemen of wellicht middels een payroll-bedrijf wil gaan werken.  Werkgevers hebben te maken met veel regelgeving omtrent ontslag, ziekte en pensioen. Een financieel team kan een totaal advies geven, zodat jij kan doen waar je goed in bent, jouw bedrijf runnen!